Pikonlinna SwimRun

be a part of nature – be a swimrunner

Pikonlinna SwimRun

be a part of nature – be a swimrunner

Pikonlinna SwimRun

be a part of nature – be a swimrunner

Pikonlinna SwimRun

be a part of nature – be a swimrunner

SwimRun

Millainen laji swimrun on?

Swimrun (uintijuoksu) on moniosuuksinen kilpailu, jossa osallistujat juoksevat maastossa ja uivat avovedessä merkittyä reittiä pitkin vaihtaen useasti juoksuosuudelta uintiin ja päinvastoin.

Swimrun alkoi Ruotsissa 2002 kun Anders Malm, utöläishotellin omistaja ja hänen henkilökuntaansa kuuluneet veljekset saivat idean haastaa toisensa Tukholman saaristossa. Haasteessa osallistujien oli määrä läpäistä saaristoreitti Sandhamnista Utöhön.

Yleisesti swimrunissa kilpaillaan pidemmillä matkoilla kaksihenkisin joukkuein, tämä turvallisuussyistä. Kangasalla on myös yksilökisa, koska matkat ovat lyhyet.

Swimrunille on omaleimaista että sitä harrastetaan aina ulkona ja avovedessä. Tavoitteena on edetä lähtöpisteestä maaliin määrättyä reittiä pitkin. Swimrun on moniosuuksinen eli lajien välillä vaihdetaan useita kertoja. Kaikki välineet on kuljetettava omin voimin mukana lähdöstä maaliin. Kelluntavälineet on sallittu, kooltaan kuitenkin enintään 100 cm × 60 cm.

Oheiset kisakuvat ovat kesältä 2015, Mika ja Jarkko kisasivat Solvalla swimrunissa.

Jarkko ja Mika kisalähdössä. Varusteina: uimalakki, uimalasit, swimrun puku, vetolättärit, vyö, kelluke ja jaloissa juoksuun soveltuvat kengät.

Pikonlinna swimrunissa pärjäät hyvin märkäpuvulla, oikein karaistuneet jopa ilman märkkäriä. Uintiosuudella käytetään jalkojen välissä kelluketta ja uinnin vetoon saadaan voimaa lättäreillä. Jaloissa on valmiina juoksukengät, siksi kelluke jalkojen välissä.

Pikonlinna swimrunissa matkat ovat nk. sprinttimatkoja swimrunissa, ja tavoitteena on kutsua nauttimaan luonnosta ja tutustumaan uuteen mielenkiintoiseen ja vaihtelevaan kestävyyslajiin. Uintiosuudet on selkeästi merkitty ja reiteillä on valvonta. Juoksuosuudet on merkitty huomionauhalla ja toimitsijoita on reitin varrella.

Mika ja Jarkko ovat rantautuneet uinnista saareen, ja etenevät polkuja pitkin reittiä seuraillen. Kelluke vyössä kiinni, ja lättärit joko käsissä tai puvun sisällä.

Pikonlinna swimrunissa Santasaaressa samanlaista polkujuoksua, pidemmän matkan piipahdus Pikonlinna –saaressa on lyhyt juoksuspurtti. Pikonlinnan kisakeskusalueella kiertää alku- ja loppuosuus juoksusta. Saamme hyvän menon ja meiningin tapahtumalle, kun kannustajia reitin varrella. 

Mika kisavarusteissa

Tervetuloa viehättymään Pikonlinna SwimRuniin,
ja tutustumaan mielenkiintoiseen sekä monipuoliseen lajiin.

Yhteys – Simo Hillo p. 0400 594385 / simo.hillo@pedart.fi